Gyümölcsös tiramisu
avagy a nyári sláger számomra :)
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl joghurt
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 doboz őszibarackkonzerv
- 10 szem eper (én 250g-ot használtam fel)
- 4 ek cukor
- 3 tojássárgája
- 1 cs. babapiskóta
- 1 narancs reszelt héja
Csöpögtesd le a konzerveket, de a levét tedd félre, mert kelleni fog.
A mascarponét keverd össze a joghurttal, a tojássárgájákat pedig a cukorral, majd keverd össze őket.
Rövid időre áztasd be a babapiskótákat a félretett levekbe és rétegezz egy sort egy tál aljára, majd szórd meg gyümölccsel és kenj rá a krémből.
Reszelj rá egy pici narancshéjat és folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók – a tetejére krém kerüljön, majd arra tedd az epreket.
Tedd legalább 2 órára a hűtőbe, és már fogyaszthatod is.
Én annyit változtattam most rajta, hogy a 3 tojás fehérjét nem öntöttem ki, hanem felvertem, és hozzákevertem a krémhez, így kicsit jobb lett a tartása és több is lett egy kicsivel :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése