2014. november 23., vasárnap

Rigó Jancsi muffin






Hozzávalók:

  • 10 dkg finomliszt
  • 0.5 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín

A mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj

Elkészítés:

Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.


Én dupláztam az adagot, és 24 muffin készült.


Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/rigo-jancsi-muffin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése