Rigó Jancsi muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 0.5 kávéskanál sütőpor
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 4 db tojás
- 12 dkg porcukor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
A mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 6 dkg vaj
Elkészítés:
Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
Én dupláztam az adagot, és 24 muffin készült.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/rigo-jancsi-muffin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése