2015. március 29., vasárnap

Epres téglák




Hozzávalók:


  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:


  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 20 dkg friss eper
  • 1 dl Hulala tejszín

A díszítéshez: (én ezt most elhagytam)


  • 1 dl Hulala tejszín
  • néhány szem eper

Elkészítés:

A kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a túróval.
Egy sütőpapírral kibélelt kis méretű tepsibe belenyomkodjuk a kekszes alapot. A tejszínhabot kemény habbá felverjük, az epret megmossuk, a csumáját eltávolítjuk, majd pépesítjük. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és az eperpürével. Beleforgatjuk a habot, végül a zselatinfixet.
Az így kapott krémet a kekszalapra terítjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Hosszúkás szeletekre vágjuk, eperrel és keményre felvert tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése