2015. március 29., vasárnap

Zebramuffin




Hozzávalók:


  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A tetejére:


  • 5 dkg csokoládé
  • dekorcukor

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és az olajat, felváltva a sütőporral elvegyítette liszttel. A fehérjét kemény habbá felverjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a maradék cukrot, és óvatosan a sárgájás keverékbe forgatjuk. a massza egyharmadába belekeverjük a kakaóport és 2 evőkanál vizet.
A sütőt előmelegítjük, a formákat muffinpapírral kibéleljük, majd a formákba egy csapott evőkanálnyi világos masszát belekanalazunk. Ezután kiskanállal egy sötét, majd egy világos tésztát teszünk csakis a forma közepébe, mindig egymásra. Nem kell elsimítani, mert magától szét fog terülni, és így lesz csíkos. (A formát háromnegyed részéig töltjük.)
170 fokon kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Amikor kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk hűlni.
Olvasztott csokoládéval és dekorcukorral díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése